Kiva, postipoika toi minulle äsken uuden lelun. Ja kysyi kauhuissaan, pitääkö se saada tänne ylös (meidän ulko-ovi kun on käytännössä toisessa kerroksessa ja sille on pitkät portaat)! Paketti painaa varmaan kolmisenkymmentä kiloa. Olisittepa kuulleet miten syvä huokaus sedältä pääsi kun ilmoitin, että voi tyrkätä sen maan tasossa olevasta ovesta sisään, varastoon ;) Nyt pitäisi saada tuo Mies kotiin, että lelu kasaantuisi ja minä pääsisin kokeilemaan sitä. No huomenna, huomenna.

Aamulenkin jälkeen (huom. treenaaja, kilsat on tänäänkin täynnä) lähdin lenkille kauppoihin. Kävin katselemassa josko löytäisin ulkoilupukua syksymmälle. Olisin jo tässä aikaisemmin yhden löytänyt, mutta kun en suostunut maksamaan siitä 130,-, niin kauppaan jäi. Nyt löytyi kahdellakympillä ihan kiva, housut vaan pitää lyhentää. Ihan kuin kaikki housut ennenkin, on jäänyt tuota pituutta jonnekin matkan varrelle. Äiti ja isä kun tekivät minusta sen prototyypin, kokeiluversion, niin mittasuhteet eivät ihan osuneet kohdalleen ;)

Eilen illalla väkertelin laukun loppuun. Samettilanka suht' ohuella koukulla ja virkattuna pientä putkiloa kävi yllättävästi sormiin. Meinasi ihan rakot pukata. Mutta sisulla väänsin sangan niin pitkäksi, että saan pitää kassia olkapäällä. Vähän aikaa saa tuo lanka taas marinoitua, välillä pitää tehdä jotain vähemmän jäykkää.

695407.jpg

Samettilankakassi, koko 33 x 34 cm

Lanka muinoin Huuto.Netistä huudettua samettilankaa

Koukku 3,5 mm

Kirjastokassiksi tämän nimesin (minä, joka käyn kerran vuodessa kirjastossa), siihen mahtuu sopivasti tavaraa. Kiinteillä silmukoilla pyörittelin ympyrää, kunnes tarvittava korkeus oli kasassa. Reikäkerrokseen suunnittelin ensin silkki- tai samettinauhaa, mutta kun sopivaa ei löytynyt talosta, niin virkkasin pörrölankajämästä nauhan, siinä kun sattui olemaan sopivat värit. Sangan virkkailin 10 silmukan putkiloa, niin siitä tuli vähän jämäkämpi.

Nyt voisi sitten kysellä löytyisikö vanhemmilta päiväkahvia. Samalla kävisin lyhentämässä nuo housut. Minä kun en omista ompelukonetta. Sorry, valehtelin. Vävyhän antoi minulle euron ompelukoneen tässä kerran. Mihinkähän olen sen tyrkännyt??