Nyt voin esitellä yhden salaisuuden viime viikolta. Tai voisin toisenkin, mutta siitä valokuvia on vain koneellani, enkä pääse niitä nyt latailemaan Vuodatukseen.

Lapsukaisella on ensi viikolla syntymäpäivä ja hän toivoi joululomalla käydessään, että äiskä neuloisi hänelle liivin. Ja äiskä neuloi. Malli on Novitan syksyn 2007 lehdestä (linkki aukeaa klubilaisille), siinä se oli vain tehty Mambosta. Joten apuna oli vain kuva ;) Kaikki, silmukat ja muut mitat, sovellettiin käytössä olevalle langalle, joka EI saanut kutittaa. Eli akryylia kehiin. Novitan Helen-lanka oli paksua akryylia ja värikartasta löytyi vielä Lapsukaista miellyttävä väri sekä se oli tarjouksessa Tapion kaupassa. Tähän asti kaikki sujui mainiosti =) Ja niin sujui loppuunkin asti. Helen oli nopeaa neuloa ja kun Lapsukainen on tuollainen "pikku hippiäinen" - tämä rakkaudella -  niin liivi valmistui ajallaan syntymäpäivälahjaksi.

1218822.jpg

Liivi, koko S, patenttineuletta

Lanka Novitan Helen, väri 6521, 300 g

Puikot 5 mm pyöröt

Salama näkyy vääristävän liivin värin, se on enemmän tiilenpunainen, ei mikään kirkas punainen. Mukaan pakettiin pakkasin Novitan Rosemohairista tehdyn hartiahuivin, mutta siitä enemmän kun pääsen kotiin ja voin laittaa kuvankin todisteeksi.

Eilen tulomatkalla tänne eteläiseen Suomeen neuloin Vävylle lapasia. Ne olivat viittä vaille valmiit - peukalot ja vähän toista lapasosaa puuttui - kun saavuimme perille. Siinä illan mittaan kuulumisia vaihtaessa lapasetkin valmistuivat. Nyt on Vävylle pelkkää raitaa.

1218847.jpg

Miesten lapaset, koko "iso"

Novitan Raita, sini-vihreä, 75 g

Puikot 4 mm ebensukkikset

Muutoin lapaset on perusmallia peukalokiilalla, mutta istuvuutta vähän lisäsin käden selkäpuolen joustinneuleella. Lankaa jäi jäljelle vielä sen verran, että Vävy saa varmaan vielä pipon.....

Rouva Oranssilta olen saanut YouMakeMyDay-tunnustuksen, suuri kiitos hänelle! Suosikkilistaltani löytyy myös hänen bloginsa =)