Sen verran on töissä huisketta, että illaksi haluaa jotain helppoa ja aivotonta; ruokaa ja käsitöitä. Ruoka onkin ollut tyyliä lämmitä ja nakkaa naamaan ja neulomiset ovat olleet kaulahuiveja. Niitä onkin viimeisen viikon aikana tullut pari valmiiksi.

Halusin tehdä Kädentaidot-messuilta ostamastani Freedom Spirit-langasta jonkun helpon, mutta vähän erilaisen huivin. Katselin sitten Ullan sivuja ja törmäsin siellä Papillon-huiviin sekä Pompom-huiviin. Kummankaan ohjetta en enemmälti lukenut, mutta selvästi kumpikin oli innoittajana tässä.

1127427.jpg

Kulmittain neulottu huivi, 155 cm x 15 cm

Lanka Freedom Spirit, väri 510, 95 g

Puikko 5 mm pyörö

Tästä tuli ihan hauska ja oli helppo tehdä. Aina oikeaa ja väliin reikäkerroksia langankierto 2o-yhteen menetelmällä. Kun vaan muisti lisätä toisessa reunassa ja toisessa vähentää yhden silmukan. Toinen huivi lähti neuloutumaan etelä-Suomen reissulla, eikä tarkoituksena ollut muuta kuin tuhota kaksi lahjuksena saatua kerää. Mutta miten ihanan pehmeää lankaa!

1127451.jpg

Elfin-huivi, 200 cm x 16 cm

Lanka Schoeller & Stahl Elfin color, väri 101, 100 g

Puikko 6 mm pyörö

Korinpohjaneuleella tuli helposti valmista. Huivi on uskomattoman pehmeä =) Hauska yksityiskohta oli, että toinen kerä oli paljon punavoittoisempi kuin toinen. Toisen kerän päävärinä oli ruskea. Värjäyserä oli varmaan eri, en tullut tarkistaneeksi asiaa. Mihin huivit menevät, sen näyttää aika. En viitsi edes joulupukkia kiusata näillä.

Nyt on taas vähän tööt-olo. Älyttömän kiire päivä töissä ja sen jälkeen jäin vielä jumppaan, jossa mentiin eikä meinattu. Suihkun jälkeen olikin kiva köllähtää sohvan nurkkaan, tosin päivän ohjelmat eivät taida olla ennen ilta yhdeksää kovin kummoisia. No, pitää kaivautua ensin dvd-hyllylle.....