Hyvää runon ja suven päivää. Tänään meillä on ollut perinteisesti kesän ensimmäisen mansikkakakun päivä. Vaikka mansikoita on jo pari viikkoa syötykin, niin yhtään kakkua ei ole vielä tehty. Eikä tehdä vielä tänäänkään, vasta huomenna, kun sitä on useampi ihminen tuhoamassa. Meille kahdelle on täksi illaksi varattuna kyllä mansikoita...

Eilen illalla katselin telkkaria (ei siellä kyllä ollut mitään mielenkiintoista) ja tein valmiiksi Fifi-huivin. Moneskohan tämä oikein jo on? Varmaan jo kymmenkunta Fifiä on maailmalla. Äiti vei viime viikolla lahjavakastani viimeisen joutavan huivin, joten piti tehdä sinne täydennystä.

714946.jpg

Fifi-huivi, koko 150 x 85 cm

Lanka Rellana Quick-Mohair, väri 137, 200 g

Puikot 6 mm pyöröt

Ilmankos langan nimi oli Quick-Mohair, tähän tarvittiin kaksi päivää, yksi äänikirja, aurinkoinen terassi ja pullollinen omena Novellea. Langassa oli jänniä eri värisiä pallukoita, jotka toivat vähän vaihtelua.

714957.jpg

Sivussa neuloin yhdet sukat, tätä mohairlankaa en viitsinyt paljon pöllyttää olohuoneen sohvalla, sen verran karvoja siitä irtosi.

714965.jpg

Tavis-sukat, koko 38-39

Lanka Rellana Flotte Socke, 40 g

Puikot 4 mm ebensukkikset

Lanka löytyi laatikosta, muistaakseni tilasin näitä (sukka & fifilanka) suoraan Rellanalta vielä silloin kun sieltä sai ostettua kerän kerrallaan. Nykyisin näkyy olevan vähimmäismäärä kilo. Niin paljon en halua samanväristä sukkalankaa, johan se tulisi korvistakin ulos..... Tuostakin lankakerästä saa vielä toiset sukat ihan reilusti.

Tämän päivityksen jälkeen voi tulla vähän pidempi tauko. Huomenna on tulossa vieraita ja sunnuntaina lähden Miehen mukaan Helsinkiin. Lapsukainen ja Vävy, olkaa jo valmiina ;) Eikä varata niitä ikkunanpesuvälineitä vielä esille, en luvannut pestä ikkunoita! Siellä olisi tarkoitus tuhlata pois kaikki se mitä jäi tänään laskujen maksun jälkeen (ei kovin paljon), todennäköisesti osa myös lankakauppoihin. Palaan kotiin takaisin torstaina, mutta jos löydän jonkun koneen ja muistan salasanan jolla pääsen sisään, niin tarinoita voi tulla myös matkan päältä. Nyt olisi mietittävä miten paljon lankaa ja puikkoja tarvitsen mukaan......